ПРЕВОДНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ: ІV. Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували! от Ерик Дубей – СТАМАТ

20.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували - от Ерик Дубей – Плоската Земя - СТАМАТ

ПРЕВОДНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ:

 
 

ІV. Измамата за динозаврите –

динозаврите никога не са съществували!

 
 
 
 
от Ерик Дубей
Сряда, 9-ти Септември 2015 година
01.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували - от Ерик Дубей – Плоската Земя - СТАМАТ
01.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували – от Ерик Дубей – Плоската Земя – СТАМАТ
 
Класът Динозаври (Dinosauria) първоначално е бил определен от „Сър” Ричард Оуен от Кралското Дружество и Директор на Отдела по Естествена История на Британския Музей през 1842 година. С други думи, за пръв път съществуването на динозаврите е спекулативно предположено от Директор на музей с рицарско звание „случайно” в средата на ХІХ-ти век, по време на разцвета на еволюционизма, преди да е намерена дори една-единствена вкаменелост от динозавър. Масонските медии и корпоративната преса по Света се захванали да измислят надъхани истории за тези мними отдавна изгубени животни и тогава, виж ти, 12 години по-късно през 1854 година, Фердинанд Вандивеер Хайден по време на проучванията си по горното течение на река Мисури, намерил „доказателство” за теорията на Оуен! Той изпратил няколко неидентифицирани зъба на водещия палеонтолог Джоузеф Лейди, който няколко години по-късно ги обявил, че принадлежат на древен изчезнал динозавър Траходон (Trachodon), което освен това иронично означава „груб зъб”.
 
На първо място, излишно е да се споменава, че е невъзможно да се реконструира цялостно хипотетично древно животно само въз основата на няколко зъба! Но още по-важно е, че е съмнително безброй древни преходни форми на влечуго-птици и влечуго-бозайници, необходими за процъфтяването на Теорията на еволюцията, да бъдат предположени и след това много удобно „открити” от екипи на археолози-еволюционисти нарочно търсели да намерят такива вкаменелости! А още по-съмнителното е, че тези фосили, които уж са съществували в продължение на милиони години, не са били открити и не са  били известни на никоя цивилизация в историята на човечеството, чак до ренесанса на Масонския еволюционизъм в средата на ХІХ-ти век!

 

 

 

02.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували - от Ерик Дубей – Плоската Земя - СТАМАТ
02.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували – от Ерик Дубей – Плоската Земя – СТАМАТ

 

“Защо няма направени открития от местните Индианци през всичките предшестващи години, докато са бродели из Американските континенти? В местните Индиански религии и традиции не са известни убеждения за съществуването на динозаврите. А защо, всъщност, не е имало открития преди ХІХ-ти век никъде по Света? Според Световната енциклопедия: „никой преди деветнадесети век не знаеше, че динозаврите са съществували”. От края на ХІХ-ти и началото на ХХ-ти век бяха открити големи находища на динозавърски останки… Защо всички тези открития внезапно бяха направени от човека?” – Дейвид Уозни, „Динозаврите: Наука или Научна фантастика”

 

 

03.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували - от Ерик Дубей – Плоската Земя - СТАМАТ
03.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували – от Ерик Дубей – Плоската Земя – СТАМАТ

 

До средата на ХІХ-ти век няма племена, култури или държави в Света откривали някога динозавърски кости, но след това те изведнъж бяха откривани навсякъде по Света. Северна Америка, Южна Америка, Европа, Азия, Африка, Аржентина, Белгия, Монголия, Танзания, Западна Германия и много други места очевидно имаха големи находища на динозавърски фосили, невиждани никога преди това. Всички тези места са били обитавани и добре проучени в продължение на хиляди години преди това време, защо никой, никога не e намирал динозавърски вкаменелости преди това?

 

 

04.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували - от Ерик Дубей – Плоската Земя - СТАМАТ
04.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували – от Ерик Дубей – Плоската Земя – СТАМАТ

 

 

В своята книга „Проектът Динозавър”, журналистът-палеонтолог Уейн Грейди твърди, че последвалите години – от 1870 до 1880, стават „период, в който в Северна Америка бяха проведени едни от най-непочтените измами в историята на науката”. В това, което става известно като „Великата Динозавърска треска” или „Костните войни”, Едуард Дринкър Коупот Академията по Естествени Науки и Отониил Марш от Природонаучния Музей „Пийбоди”, влизат в доживотно съперничество и страстно увлечение по „лова на    динозаври”. В началото приятели, те стават непримирими врагове по време на легендарната вражда, в която има измяна, клевети, подкупи, кражби, шпионаж и унищожаване на кости и от двете страни. Говори се, че Марш е открил над 500 различни древни видове, включително и 80 динозавъра, докато Коуп е открил 56. От общо 136-те вида динозаври уж открити от двамата мъже, обаче, само 32 в момента се считат за действителни, всичките останали са доказани фалшификати и измислици! Нито един от тях не твърди, че е намерил цялостен скелет, така че всичката им работа е свързана с реконструкции. В действителност, до ден днешен, все още не е намерен цялостен скелет и следователно всички динозаври са реконструкции.

 

 

05.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували - от Ерик Дубей – Плоската Земя - СТАМАТ
05.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували – от Ерик Дубей – Плоската Земя – СТАМАТ

 

„Откритията и разкопките изглежда не са направени от незаинтересовани безкористни хора, като земеделски производители, животновъди, туристи, почиващи сред Природата, изкопчии на сутерени в строителството, копачи на тръбопроводни канали и от персонала в Минната промишленост, а по-скоро от хора с определени интереси, като палеонтолози, учени, университетски преподаватели и уредници на музеи, умишлено търсещи кости на динозаври или които са учили за динозаврите преди това. Находките често се откриват от тези хора по време на специални излети и експедиции за лов на динозавърски кости до далечни региони вече обитавани и проучени. Това изглежда напълно неправдоподобно. По-вероятен е случаят с откриването на първите оригинални „Свитъци от Мъртво море” през 1947 година, неволно намерени от дете и публикувани през 1955 година. В някои случаи на откриване на кости на динозаври от незаинтересовани лица, търсенето или копаенето в определено пространство им е било подсказано от някой „професионалист” в това поприще. Също така много интересни за отбелязване са запазените специални зони, определени като Динозавърски паркове, за които се изисква любител-ловците на динозаври първо да получат лиценз за лов на динозаври.”  – Дейвид Уозни, „Динозаврите: Наука или Научна фантастика”

 

06.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували - от Ерик Дубей – Плоската Земя - СТАМАТ
06.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували – от Ерик Дубей – Плоската Земя – СТАМАТ

 

В каквото и направление тези финансирани от Върхушката археолози и палеонтолози да се отправят, изглежда, че откриват невероятно голям брой вкаменелости в малки области. В едно от най-големите места за разкопки на динозаври, наречено кариерата Рут Мейсън (Ruth Mason Quarry), уж са открити над 2000 вкаменелости. Отливки на оригиналните скелети, сглобени от тези кости, в момента са изложени в повече от 60 музеи по целия Свят. Флорентино Амегино, ръководител на Отдела по Палеонтология в Музея Ла Плата е отговорен за предполагаемото откриване на изумителния брой от 6000 изкопаеми вида в течение на професионалната си кариера само в Аржентина. Ловецът на динозаври Ърл Дъглас е изпратил 350 тона изкопани „динозавърски” кости на Природонаучния Музей „Карнеги” по време на кариерата си, като всичките идват от „Националния Паметник на динозаврите”в Юта. По време на експедицията си в Патагония, д-р Луис Чиапе и д-р Лоуел Дингус уж открили хиляди динозавърски яйца на място от само няколкостотин квадратни метра. Много експерти посочват, че намирането на такива огромни количества вкаменелости в една зона, само от неколцина високоотличени лица, е против законите на естествената вероятност и придава достоверност на възможността за фалшификации или за съсредоточени усилия за засаждане на улики.

 

 

07.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували - от Ерик Дубей – Плоската Земя - СТАМАТ
07.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували – от Ерик Дубей – Плоската Земя – СТАМАТ
 
 
„Динозавърските” кости се продават на аукциони за много пари. Това е печеливш бизнес. Съществува и натиск върху академиците да публикуват доклади. Музеите са в бизнеса по уреждането на изложби, които са популярни и привлекателни. Филмовите компании и медиите трябва да изработват продукция, която се продава, за да останат в бизнеса. Корпоративните медии обичат да раздуват предполагаемите динозавърски находки. Много може да се спечели от превръщането на едно скучно не-динозавърско откритие на кост със съвременен произход във внушително динозавърско откритие и се позволи на художествените интерпретации и въображението да влязат в светлината на прожекторите, вместо първоначалната скучна действителна находка. Има хора, които копнеят и жадуват за престиж, слава и внимание. Съществуват ефектът на изгодното положение и поведението на тълпата. Но от друга страна, съществуват и хора и организации, изпълняващи политически и религиозни програми. Високите финансови възнаграждения и икономическите ползи за музеите, образователните и изследователските организации, университетските катедри по палеонтология, за откривателите и собствениците на кости от динозаври, както и за издателската, телевизионната, филмовата и медийната индустрии, могат да предизвикат достатъчно мотивация за осмиване на поставянето под съмнение и потискането на безпристрастното разследване.” – Дейвид Уозни, „Динозаврите: Наука или Научна фантастика”

 

 

08.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували - от Ерик Дубей – Плоската Земя - СТАМАТ
08.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували – от Ерик Дубей – Плоската Земя – СТАМАТ

 

Фактът, че кости от „Ти-Рекс”са продавани на търгове за повече от 12 милиона долара, показва колко доходоносна може да бъде областта на динозавърския лов, а и винаги така се случва, че музейните длъжностни лица, изглежда, по щастлива случайност намират най-богатите находки! Първият динозавър, показван някога публично, бил Хадрозавър фоулкий (Hadrosaurus foulkii) в Академията по Естествени Науки на Едуард Дринкър Коуп във Филаделфия. Костите били открити съвместно от Джоузеф Лейди – уважаваният професор на Коуп и човекът, отговорен за „Траходон” зъбозавъра. Оригиналната реконструкция на Хадрозавъра, която днес е все още на показ, представя огромна гипсова отливка на двукрако влечуго в изправено положение, използващо опашката си като трети крак. Това, което обаче неколцина знаят е, че череп никога не е бил откриван и оригиналните кости никога не са били излагани публично.

 

 

09.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували - от Ерик Дубей – Плоската Земя - СТАМАТ
09.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували – от Ерик Дубей – Плоската Земя – СТАМАТ
 
 
Направи си сам ДИНОЗАВЪР от пилешки кости. Безопасни инструкции за начинаещи палеонтолози.

 

„Един художник и един скулптор били незабавно наети да измислят череп и гледайки илюстрациите на друг художник, изобразил Игуанодона (Iguanadon), двамата художници нарисували едно и също лице на Хадрозавъра. Замесените хора можели вече, технически погледнато, да защитават съществуването на този динозавър, ако някой задавал въпроси. Номерът работил толкова добре и така напълно заблудил обществеността, че по-късно те били в състояние да заменят главата на създанието, без никой да забележи. И до ден днешен Хадрозавърът е на показ в Академията по Естествени Науки във Филаделфия. Говори се, че костите се съхраняват зад заключени врати, а гипсовото копие е експонирано на тяхно място… И така ние научихме, че череп на игуана замества черепът на изложения динозавър. Бе ли казано това на обществеността по това време? И какво ли още не ни се казва днес?” – Дейвид Уозни, „Динозаврите: Наука или Научна фантастика”

 

 

 

10.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували - от Ерик Дубей – Плоската Земя - СТАМАТ
10.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували – от Ерик Дубей – Плоската Земя – СТАМАТ
 
 
Това, което не ни се казва е, че това е правило, а не е изключение. И до ден днешен нито един цялостен скелет на динозавър не е бил намиран! Всички музейни експонати, модели, манекени, анимационни филми, както и филмите за праисторически чудовища, които някога сте гледали, всичките са творчески реконструкции на базата на непълни скелети, подредени по най-реалистичния за палеонтолозите начин. Освен това, всички скелети изложени в музеите в действителност са сложни фалшификации, изработени от гипс, фибростъкло, епоксидни смоли и различни животински кости, а НЕ СА истински вкаменелости.

 

 

12.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували - от Ерик Дубей – Плоската Земя - СТАМАТ
12.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували – от Ерик Дубей – Плоската Земя – СТАМАТ

 

Когато „динозавърските” кости се подготвят и транспортират, вкаменелостите се обвиват с ленти от зебло, напоени в гипс. В този случай, след поставянето на лигнинов сепаратор, за да предпази гипсът от директен контакт с костта, напоените зеблени ленти се полагат върху фосила, докато той напълно бъде обвит, подобно на мумия, в защитно покритие готов за безопасно транспортиране. В статия, озаглавена „По следите на вкаменелостите от разкопките до изложението” един вътрешен човек отбелязва следното: „Чрез отливането във форми ние можем напълно да изфабрикуваме крайници, ребра, прешлени и така нататък, за липсващите парчета от съчленените скелетни инсталации. Обикновено гипс, фибростъкло и епоксидни смоли често се използват. В работата по реконструкцията на единични кости, малки и големи пукнатини могат да се запълнят с папие-маше или гипс, смесен с декстрин – нишесте, придаващо лепливо качество и допълнителна твърдост на обикновения гипс за отливане. Имали сме успех също с използването на епоксидни замазки. Големите липсващи фрагменти могат да бъдат изваяни директно на място със същите тези материали.” С други думи, музейните служители работят през цялото време с гипс и други материали, за да пренасят и произвеждат скелети и липсващи или дефектни кости. В действителност, изложенията на огромни „динозавърски кости”, намиращи се в музеи из цял Свят, всъщност са внимателно подготвени фалшификати! Нито един независим изследовател никога не е изследвал истински динозавърски череп! Те твърдят, че всички действителни вкаменелостите се съхраняват в хранилища с висока степен на сигурност, но само неколцина избрани палеонтолози са допускани да ги проучват, така че широката общественост е държана на страна от възможността да бъде установена тяхната автентичност.
 
 
 
„Повечето хора смятат, че динозавърските скелети, изложени в музеите се състоят от истински кости на динозаври. Това не е така. Истинските кости са затворени зад дебели стени в трезори, за които само шепа избрани високопоставени изследователи притежават ключ, което означава, че НИТО ЕДИН независим изследовател досега не е държал в ръцете си кости от Тиранозавър Рекс. Когато хора, несвързани с палеонтологичната върхушка, се опитат да получат достъп, за да изучават тези кости от динозаври, те получават отказ след отказ… Само около 2100 динозавърски костни конфигурации са били открити в Световен мащаб и от тях само 15 непълни костни комплекта са на Тиранозавър Рекс. Тези динозавърски костни комплекта никога не са формирали цял скелет, но от същите тези непълни комплекти, палеонтолозите са изградили хипотезата за външния вид на целия скелет, който са моделирали от пластмаса. Ако милиони огромни дълговрати месоядни влечуги в действителност някога са бродели по Земята, то нямаше да сме намерили само 2100 динозавърски костни комплекта, а милиони кости, в които обикновените хора щяха да се препъват, прекопавайки зеленчуковите си градинки.” – Робин Коуфоуд, „Динозаврите никога не са съществували”

 

 

 

13.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували - от Ерик Дубей – Плоската Земя - СТАМАТ
13.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували – от Ерик Дубей – Плоската Земя – СТАМАТ

 

 

„Когато децата посещават някой музей на динозаврите това, което виждат, научно изложение ли е или е изложба за изкуство и научна фантастика? Дали не сме лъгани още от ранна възраст и са ни промити мозъците да повярваме в динозавърския мит? Необходимо е да се направи по-нататъшно задълбочено проучване върху целия бизнес с динозаврите. Може би съществуват непрекъснати усилия, още от най-ранните динозавърски „открития” насам, да се поставят лъжливи улики, да се съчетават кости от различни животни, като например: крокодили, алигатори, игуани, жирафи, слонове, едър рогат добитък, кенгура, щрауси, ему, делфини, китове, носорози и така нататък, за да се изгради и създаде една нова измислена от човека концепция за праисторическо животно, наречено „динозавър”. Когато костите от съществуващите животни не са достатъчни за целите на измамата, техни гипсови заместители могат да бъдат произведени и използвани. Някои материали, подобни или по-добри от пластелин, глина или гипс биха били подходящи. Могат да бъдат използвани матрици и отливки. Каква би била мотивацията за подобно измамно начинание? Очевидните мотивации включват: опит да се докаже еволюцията, опит да се опровергае или постави под съмнение Християнската Библия и съществуването на Християнския Бог и опит да се опровергае „Теорията за младата Земя”. Концепцията за динозаврите предполага, че ако Бог съществува, Той за известно време си е поиграл с идеята за динозаврите, после навярно я е изоставил или се е уморил от това свое творение и едва след това създал човека. Представената историческа времева линия за съществуването на динозаврите, предполага един несъвършен Бог, на който идеята за човека хрумва по-късно, така се отрича Библейската идея, че Бог е създал Човека по Свой образ и подобие.” – Дейвид Уозни, „Динозаврите: Наука или Научна фантастика”

 

14.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували - от Ерик Дубей – Плоската Земя - СТАМАТ
14.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували – от Ерик Дубей – Плоската Земя – СТАМАТ

 

Напишете „Динозавърски черепи” в интернет търсачката и ще се натъкнете на многообразие от реплики, направени по поръчка динозаври, и скелети с „музейно качество”. Един от най-големите и най-известните доставчици на фалшиви динозаври е Дзъгун Дайно Оушън Арт Кампъни (Zigong Dino Ocean Art Company) в Съчуан, Китай, който снабдява Природонаучните музеи по Света с ултра-реалистични скелети на динозаври, направени от истински кости! Кости от пилета, жаби, кучета, котки, коне и свине са претопявани, смесвани с лепило, смола и гипс и след това са използвани като основен материал за повторно отливане като „кости на динозаври”. Дори им се правят умишлени фрактури и се патинират изкуствено, за да се постигне желания ефект да придобият вид на вкаменелости. Техният уебсайт се хвали, че „Над 62% от нашата продукция отива за Американския и Европейския пазар, което означава, че сме запознати и разбираме добре тънкостите и наредбите за износ в тези региони… Тъй като ние сме партньор на Музеите за динозаври, всички продукти са изработени под ръководството на експерти от Китайската Академия на Науките… Ние сме изградили глобална мрежа за продажби, като стигаме до САЩ, Бразилия, Франция, Полша, Русия, Германия, Саудитска Арабия, Южна Корея, Тайланд, Индонезия и правим изложения в Перу, Аржентина, Ванкувър , Синсинати, Чикаго и на други места.”
 
„Чувал съм, че съществува фабрика за фалшиви вкаменелости в Североизточен Китай, в провинция Ляонин, в района на залежите, където много от тези съвременни предполагаеми пернати динозаври са намерени.” – Алън Федуча, Професор по Палеонтология в Университета на Северна Каролина

 

 

15.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували - от Ерик Дубей – Плоската Земя - СТАМАТ
15.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували – от Ерик Дубей – Плоската Земя – СТАМАТ
 

 

„Съществува възможност най-важните кости от динозаври в музейните сбирки да са изкуствено модифицирани чрез скулптиране и гравиране. Костната пластика не е непозната човешка дейност. Много култури практикуват изкуственото създаване на предмети от съществуващи кости, съвършено различни от оригиналната форма. Дали динозавърската индустрия не е клиент на този вид бизнес? Възможно ли е, копия на скелетите на динозаври тайно да са сглобявани или произвеждани в частни сгради, далеч от погледа на обществеността, от изкуствено изградени кости или от кости на различни съвременни животни? Защо въобще да се затрудняват с каквито и да е автентични оригинални вкаменелости, ако псевдокопията удовлетворяват обществеността.” – Дейвид Уозни, „Динозаврите: Наука или Научна фантастика”
 
 
Друг проблем с динозаврите е тяхната неестествена структурна динамика. Много динозавърски скелети и реконструкции представят двукраки чудовища като Ти-Рекс с наклонен напред торс и глава доста по-големи и по-тежки от балансиращата ги опашка. Много музейни експонати дори не могат да издържат собствената си тежест, много малко вероятно е такива огромни и несъразмерни зверове въобще да съществуват. Изчисленията показват, че натоварванията, действащи върху скелетите им биха били толкова големи, че костите на най-големите динозаври биха се деформирали и напукали под въздействието на собственото им огромно тегло! Експертите посочват също, че динозаврите би трябвало да се движат много по-бавно, отколкото са описвани във филмите, за да предотвратят внезапни сътресения върху скелетната си система.

 

 

16.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували - от Ерик Дубей – Плоската Земя - СТАМАТ
16.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували – от Ерик Дубей – Плоската Земя – СТАМАТ

 

„Представата за динозаврите, като за бавно движещи се животни не е в съответствие с био-механичния им анализ, сочещ, че динозаврите са пъргави, активни същества. Ето го и парадоксът между размера на динозаврите и начина им на живот. Много експонати и рисунки на динозаври изглеждат абсурдно, изобразяващи двукраки животни, които биха били с напълно нарушено равновесие, тъй като теглото на главата и коремната област е много по-голямо от теглото на опашката, която би трябвало да действа като противотежест. Дали динозавърската индустрия не е пример за наука, опитваща се да отговори на обществените желания и очаквания? Филмът „Джурасик парк” е пример за това, как динозаврите се представят много по-големи, отколкото кой и да е съвременен музеен експонат. Интересно е да се отбележи, че бяха написани много статии, след като филмът се появи по екраните, поставящи въпроса: „Възможно ли е това?”. Спомням си един доклад за откриването на динозавърска ДНК, запазена в кехлибар, който по-късно се оказа фалшив.”  – Дейвид Уозни, „Динозаврите: Наука или Научна фантастика”

 

17.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували - от Ерик Дубей – Плоската Земя - СТАМАТ
17.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували – от Ерик Дубей – Плоската Земя – СТАМАТ
„Като цяло, стотици милиони долари са похарчени за популяризиране съществуването на динозаврите чрез филмите, телевизията, списанията и комиксите. Светът на киното и палеонтологията са като сиамски близнаци. Представата на хората относно съществуването на динозаврите се основава не на категорични доказателства, а на Холивудските вманиачени художествени импресии. Документалните филми колоритно илюстрират отличителните белези на всеки динозавър: цветовете, теглото и мускулната маса, но Дон Лесъм, съветник на „Джурасик парк”, признава, че това са чисти догадки. Разглеждайки, например, въпросът за това колко тежат динозаврите, Дон Лесъм казва: „Учените не знаят колко са тежали динозаврите!”. – Робин Коуфоуд, „Динозаврите никога не са съществували”
Динозаврите са представяни пред обществеността с цветни художествени възстановки, рисунки, модели, манекени, гигантски скелети в музеите, анимационни и кино филми, показващи тези зверове до най-малката подробност, но факт е, че като се започне от класифицирането и подреждането на костите по отделни видове и се стигне до невъзможността да бъдат определени по тях меките тъкани, кожата, очите, носа, оцветяването, окосмеността, структурата на тъканта и така нататък, точно по същият начин, както при различните предполагаеми видове маймуно-човеци, всичките  реконструкции на динозаври са 100% въображаеми измислици, създадени от награждаваните и находчиви еволюционисти. В медийното пространство те нарочно представят динозаврите на децата, за да възбудят и пристрастят младото въображение към своите машинации. Анимационните филми, като например „Ледена епоха” и „Земята преди време”, филми като „Джурасик парк” и „Островът на динозаврите”, книжки за оцветяване, кукли, пластмасови играчки,  учебниците за началните класове и огромните експонати в детските музеи, със сигурност имат ефект върху многообещаващите млади умове.
 
Нешънъл Джиографик и филмите „Ледена епоха” са продуцирани от Нюз Корпорейшън и Туентиет Сенчъри Фокс, собственост на Масона Рупърт Мърдок. Масонската продуцентска компания Юнивърсал Студиоз създаде „Джурасик парк” и „Земята преди време”. Тези корпорации са собственост на конгломерата Комсат, чиито основни акционери са Масоните Джей Пи Морган и Ротшилдови. Дизни Ченъл, който представя много документални филми за динозаври също има за финансов съветник фирмата Н.М. Ротшилд и Синове ООД (NM Rothschild and Sons Limited).
 
Бившият студент по Палеонтология Майкъл Форсел заявява в радио-интервю заедно с водещия палеонтолог Джак Хорнър, че той е „абсолютна измама и скалъпва доказателства за увековечаване на мита за динозаврите”. Той продължава, казвайки: „Започнах кариерата си в областта на Палеонтологията, само че престанах да ходя на лекции веднъж разбрал, че цялата работа е една шарлатания. Това са глупости, повечето от така наречените скелети в музеите са всъщност гипсови отливки. Те дори сега го правят открито по документалните филми, уж за запазване на костите, друг път! Като студент много се измъчвах, най-вече защото не можех да различа вкаменено яйце от обикновен камък, а разлика, разбира се, няма. Третираха ме като прокажен, когато отказах да приема тяхната пропаганда и бързо напуснах курса. Динозаврите никога не са съществували, цялата далавера е представление на изроди, те просто вземат няколко стари кости и изработват с тях най-новия си експонат, подобен на чудовището на Д-р Франкенщайн. Ако динозаврите са съществували, те щяха да бъдат споменати в Библията. Всички ние сме били заблуждавани и това не е редно, но заедно можем да сложим край на измамата.”

 

 

18.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували - от Ерик Дубей – Плоската Земя - СТАМАТ
18.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували – от Ерик Дубей – Плоската Земя – СТАМАТ

 

Мнозина твърдят, че след като фосилите на динозаври са радиометрично датирани на възраст от десетки милиони години, следователно автентичността им е доказана. Факт е обаче, че методите, използвани за датиране на фосилите на динозаври не включват измерване на действителните вкаменелости, а на скалите, край които са намерени. Повечето вкаменелости се намират в близост до повърхността на Земята и ако някакво съвременно животно е умряло наблизо, палеонтолози биха го датирали на същата възраст! Д-р Маргарет Хелдер в книгата си „Завършване на картината, Наръчник на Музеите и Интерпретативните Центрове, занимаващи се с фосили”, пише: „Навремето учените бяха много впечатлени от потенциала на радиометрията за установяване на абсолютно надеждни възрасти на някои видове скали. Вече не се чувстват така. След като трябваше да се справят с множество датировки, или прекалено млади или твърде стари в сравнение с очакванията, сега учените признават, че процесът е много по-несигурен, отколкото са предполагали в ранните години. Обществеността не знае почти нищо за несигурността в датирането на скали. Повечето хора са останали с впечатлението, че много скали на Земята са изключително стари и че съществува технология, позволяваща да се прави точно измерване на възрастта. Учените стават все по-наясно, обаче, че измерванията, направени от машините, могат да не ни кажат нищо за действителната възраст на дадена скала.”
 
Една от основните причини, поради която еволюционистите „се нуждаят” от съществуването на динозаврите е, за да обяснят сложните проблеми, присъстващи в Теорията на еволюцията, включително: морските организми еволюирали в сухоземни обитатели, влечугите, които развили крила, пера, започнали да летят и станали птици, както и останалите влечуги, които еволюирали в топлокръвни и живородни, развили млечни жлези и станали бозайници. Чрез своята въображаема времева линия от много милиони години и разнообразие от предполагаеми преходни форми на динозаври, палеонтологичната върхушка популяризира различни морски динозаври, влечуго-птици и влечуго-бозайници за преодоляване на тези пропуски. Все пак, много специалисти и експерти в науката са оспорвали тези констатации толкова често, колкото са били представяни. Д-р Сторс Олсън, учен в Смитсоновия институт, пише: „Идеята за пернатите динозаври и тероподен произход (Теропода – месоядни динозаври) на птиците се разпространява активно от определени ревностни кадровици, действащи в съгласие с някои редактори на Нейчър и Нешънъл Джиографик, самите те станали открити и силно предубедени покръстители във вярата. Истината и внимателното научно претегляне на доказателствата са сред първите жертви в тяхната програма, която в момента бързо се превръща в една от най-грандиозните научни измами на нашата епоха.”
 
Никакви автентични пера не са били намирани заедно с вкаменелостите на динозаври, въпреки че няколко разкрити измами със сигурност са се опитвали да фалшифицират това. Д-р Олсън нарича добавянето на пера към тези находки: „истерия, самозалъгване, пропаганда, безсмислена фантазия и измама.”. През 90-те години много вкаменелости с пера уж бяха открити в Китай (подозрително близо до Дзъгун Дайно Оушън Арт Кампъни), но при изследването си, д-р Тимъти Роу разкри, че така наречения „Конфуциузорнис” (Confuciusornis) е изпипана измама. Той разкри, също така, че „Археораптора” (Archeoraptor) уж открит през 90-те години е съставен от кости от 5 различни животни! Когато д-р Роу представил констатациите си пред Нешънъл Джиографик, главният научен редактор, според сведенията, отбелязал: „Е, всички подобни на тях са подправяни!”. След което Нешънъл Джиографик продължили с пресконференциите си и с медийните публикации, че вкаменелостите от „Археораптора“ са истински и че е открита липсващата брънка в еволюцията.

 

 

 

19.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували - от Ерик Дубей – Плоската Земя - СТАМАТ
19.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували – от Ерик Дубей – Плоската Земя – СТАМАТ
 
Тази статия от Ноемврийския брой на Нешънъл Джиографик от 1999 година бе оттеглена, след като вкаменелостта на „Археораптор лиаонингенсис“ бе обявена за измама.

 

„През 1999 година, брой на списание Нешънъл Джиографик отпадна, след като представи липсващото звено в една изпъстрена и написана с въображение статия. Това бе динозавърът „Археораптор“, който би трябвало да подкрепи основния принцип на еволюционната теория, че динозаврите са се развили бавно в продължение на милиони години. Тяхното доказателство бе вкаменелост, в която внимателно подредените костни отпечатъци създават впечатление за същество наполовина динозавър наполовина птица. Измамата бе разнищена по време на компютърна аксиална томография, разкриваща неестествени костни връзки. По-късно списание Нешънъл Джиографик бе принудено под натиск да признае, че тази вкаменелост била направена от човек!”. – Робин Коуфоуд, „Динозаврите никога не са съществували”

 

20.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували - от Ерик Дубей – Плоската Земя - СТАМАТ
20.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували – от Ерик Дубей – Плоската Земя – СТАМАТ
 
Аз не съществувам!

 

Палеонтолозите твърдят, че „Археоптериксът” е друга междинна форма на птица еволюирала от динозавър, но тази теория се сгромолясва пред лицето на неопровержимите доказателства за противното. Другите видове като Конфуциузорнис, Лиаонингорнис (Liaoningornis) и Еоалулавис (Eoalulavis) са били съвременни на Археоптерикса и са неразличими от съвременните птици. Алън Федуча от Университета в Северна Каролина, един от най-знаменитите орнитолози в Света заявява: „Аз съм изучавал черепи на птици в продължение на 25 години и не виждам каквито и да е прилики. Просто не ги виждам. Тероподният произход на птиците, по мое мнение, ще бъде най-големият срам за Палеонтологията през ХХ-ти век.” Палео-орнитологът Лари Мартин от Университета в Канзас, казва: „Да ви кажа истината, ако трябваше да подкрепям динозавърския произход на птиците, с такива отличителни белези, щях да съм притеснен всеки път, когато трябваше да се изправя и да говоря за това.”
Дори ако динозаврите са еволюирали в птици, за да бъде запълнена празнината в еволюционната верига, това не обяснява как същество, като обикновената муха, например, би могло да еволюира. Мухата размахва крилата си едновременно 500 пъти в секунда, дори и най-малкият дисонанс във вибрацията би я накарал да загуби равновесие и да падне, но това никога не се случва. Как би могла да „развие” такова невероятно и специализирано умение? Защо динозаврите не са били открити преди еволюционисткия ренесанс от средата на ХІХ-ти век? Защо палеонтолозите смятат, че могат да реконструират напълно древен вид животно от няколко зъба? Защо толкова много динозавърски „открития” се оказаха измами? Защо всички „автентични фосили на динозаври” се държат под строг ключ далеч от какъвто и да е независим анализ? Защо ерозията и изветрянето не са унищожили всички тези мними отпечатъци и фосили, за които се твърди, че са на възраст милиони години? Ако динозаврите са били уж унищожени от въздействието на метеор или друга такава Световна катастрофа, защо всички други различни животински видове, които съществуват днес не са били унищожени по подобен начин? Има още много въпроси, на които трябва да се отговори, преди човек, който е с ума си, да счете съществуването на динозаврите като нещо друго, а не като удобен еволюционистки мит.
 
„Палеонтологичната върхушка може да контролира изграждането на хипотези чрез учебниците и учебните програми. По този начин мозъците на учениците се промиват, а самите ученици биват програмирани да повярват в псевдо-реалността, контролирана от учебния материал и авторитета на учителя. Кратък практически пример: произволна дентална кост е намерена при разкопки и от тази дентална кост, останалата част от скелета бива разгадавана. Не, това не е шега! Цялото поле за изучаване на динозаврите в палеонтологичната програма е измама.”– Робин Коуфоуд, „Динозаврите никога не са съществували”

 

 

21.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували - от Ерик Дубей – Плоската Земя - СТАМАТ
21.Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували – от Ерик Дубей – Плоската Земя – СТАМАТ

 

 

 „В течение на деветнадесетото столетие, един нов светоглед, този на еволюцията е бил следван от влиятелните тогава хора, като Дарвин и Маркс. През тази епоха на мисълта първите открития на динозаври били направени. Били ли са „направени” тези открития, за да се загладят нередностите в изкопаемите записи в Теорията на еволюцията? Следните въпроси светват червена светлина по отношение почтеността на динозавърската индустрия и хвърлят съмнение върху това, дали динозаврите въобще са съществували някога: (1) откриването на динозаврите се случи едва през последните 160 години и то в концентрирани, необичайно големи количества, което е против законите на природата и на вероятностите, (2) обикновено, откривателите на динозаври в повечето случаи не са безкористни страни без личен интерес, (3) естеството на подготовката за публично излагане, поставя под въпрос интегритета и източника на вкаменелости и дава възможност за подправяне и заместване на кости, както и възможността за дейности, водещи до измама на системна основа, (4) съществуващите художествени рисунки и обществените експонати изобразяват динозаврите в неудобни пози и в нарушено равновесие, което фундаменталните физични закони биха изключили, като невъзможни, (5) много ниската вероятност голям брой кости от динозаври да са се фосилизирали, спрямо относително малкия брой кости от други животни, (6) последиците от намирането на динозаври за Теорията на еволюцията и вярата, че човекът е създаден по Божия образ, което предполага възможни скрити и неуловими политически или религиозни програми, поднесени на наивната и нищо неподозираща общественост и (7) липсата на всякакво финансиране на организации и хора, поставящи под съмнение или които са скептични по отношение на всяко едно откритие, изложено на обществен показ. Налице е възможността живи динозаври никога да не са съществували. Динозавърската ндустрия трябва да бъде разследвана и трябва да бъдат зададени много въпроси. Наясно съм, че няма никакви доказателства и никакви причини за безусловната вяра, че динозаврите някога са живеели на Земята. Съществува възможност концепцията за праисторическия живот на динозаврите да е измислица на определени хора от деветнадесети и двадесети век, преследващи еволюционната, антибиблейска и антихристиянска програма. Да поставяме под съмнение каквото ни се казва е по-добър избор от сляпата вяра в историята за динозаврите. „О, Тимотее! пази онова, що ти е предадено, и се отвърщай от скверното празнодумство и от възраженията на лъжовната наука.” (Първо послание до Тимотея 6:20). Изборът дали да вярваш в думите на еволюционистите, или в Божието слово и Библията е въпрос на вяра.”  – Дейвид Уозни, „Динозаврите: Наука или Научна фантастика”

 

***

 

 

 

 

 

превод и линкове: СТАМАТ
 
МИР и ЛЮБОВ!
 
6-ти Декември 2015 година
Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *