Изследване Осмо: Месото – желаната отрова в менюто на „цивилизования” Човек – СТАМАТ

0800.Месото-–-желаната-отрова-в-менюто-на-„цивилизования”-Човек---СТАМАТ
0800.-Meat---the-desired-poison-in-the-menu-of-the-civilized-Man---СТАМАТ
0800.-Meat–the-desired-poison-in-the-menu-of-the-civilized-Man–СТАМАТ

Изследване Осмо:

Месото – желаната отрова в менюто на „цивилизования” Човек

 

 

Посвещавам на Ахинора, Калина и на приятелите ми, които си отидоха без време от този Свят, погубени от лъжите на Властващия Елит и измамната парадигма на съвременната цивилизация!

 

***

 

 

Здравето на Нацията. Когнитивният дисонанс. Човекът не е хищник! Психологическа и Душевна цел на месоядството. За вегетарианството и веганизма от Древността до днес.

 

***

„Нека храната бъде твое лекарство и лекарството – твоя храна… Аз ще препоръчвам на болните подходящ режим според познанията си и ще ги защитавам от всички вредни неща. Никога и никому няма да препоръчвам употребата на отрови и ще отказвам да давам на когото и да било подобно нещо.”

Из „Клетвата на Хипократ“ (Хипократ – 460-370 година преди Христа)

 

***

 

 

Когато минаваме покрай някое училище и гледаме децата или пътувайки в градския транспорт оглеждаме околните, или лятна привечер се разхождаме из пренаселените жилищни комплекси в големите градове и срещаме забавляващи се по градинките пред блоковете, няма как да не забележим определена и очевидна разлика между спомените ни отпреди 30-40 години за нашите другарчета и техните родители и съвременните деца, младежи и възрастни. Разглеждайки черно-белите фотографии на приятели и познати от нашето детство и юношество и сравнявайки ги с днешните младежи и деца това, което веднага се хвърля в очи е влошеното телесно състояние на Българина.

 

Здравето на Нацията

 

Навсякъде и все по-често срещаме Човеци, не само с наднормено тегло, но и сериозно затлъстели. Преди 30-40 години, фразата „Той е голям мъж – стокилограмов Българин!” не се използваше често и наистина означаваше нещо. Днес, обаче, със 100-килограмовата титла са „отличени” толкова огромен брой сънародници, че това не изненадва вече никого. Най-страшното е, че борбата за 100-те килограма слиза все по-надолу във възрастта и все по-често виждаме гимназисти с такова тегло.

Съдържанието е заключено!

За да прочетете по-нататък, моля, влезте в профила си!

***

бъди-вегетарианец---СТАМАТ
бъди-вегетарианец–СТАМАТ
бъди-веган---СТАМАТ
бъди-веган–СТАМАТ

СТАМАТ

МИР и ЛЮБОВ!

 

10-ти Юли 2016 година
Оставете коментар