Изследване Трето: Как Човечеството бе поробено – СТАМАТ

0300-Как-Човечеството-бе-поробено---СТАМАТ

0300.-How-Humanity-was-enslaved---Flat-Earth---stamat

Изследване Трето:

Как Човечеството бе поробено

 

Системата на Образованието. Съвременната наука и Плоската Земя.

***
„Образованието е чудесно нещо, но когато ти се дава, винаги помни, че нищо, което си струва да знаеш, някога ще бъде изучавано.”
Оскар Уаилд
***
От историята знаем, че когато България пада под Турско робство, наред с установяването на политическите управленски структури, поробителят се стреми да наложи Турския език и култура и Ислямското вероизповедание всред Българския народ. Налагането на езика и културата се извършва насилствено, за да бъде заличена самостоятелната ни народоосъзнатост и за да бъдем уеднаквени с останалата част от територията на Империята, преди това многообразна по отношение на народности и религии, като по такъв начин станем по-лесни и безопасни за управление. В България и преди това е провеждана подобна асимилационна програма, например по време на Византийското робство, с въвеждането на Гръцкия език, а и след това – през четирите десетилетия, когато бяхме неофициална 16-та Република в състава на СССР, с въвеждането на задължителния Руски език в учебната програма.

 

Политиката, лишаваща завладяните народи от техния език и култура, не е изключение, а задължителна стъпка при поробването навсякъде по Земята. Тя бе систематично прилагана върху повече от 150 нерускоговорящи народи и народности под юрисдикцията на СССР. Колониалните държави следват същата схема на заробване: в Северна Америка, местното коренно население, заедно с Африканските роби биват „цивилизовани” с Английски език, в Индия, в Австралия, в Африка и в другите колониални владения на „Короната“ Английският език става задължителен, както в училище, така и в институциите и учрежденията. Френският език става задължителен във Френската колониална империя, простираща се от Северна Америка, Западна и Екваториална Африка, островите в Индийския океан и Югоизточна Азия до островите в Тихия океан. В Южна Америка, Испанската и Португалската Монархии налагат за официални своите езици в колониите, станали впоследствие уж „суверенни“ Държави, установени на мястото на някога могъщите Империи на Инките, Маите и

Съдържанието е заключено!

За да прочетете по-нататък, моля, влезте в профила си!

 

stamat2015@blogspot10
stamat2015.blogspot10

 СТАМАТ

МИР и ЛЮБОВ!
9-ти Януари 2016 година
Оставете коментар