Изследване Дванадесето: Действителният Свят, в който живеем, и Истинският Аз – СТАМАТ

1200.Действителният-Свят,-в-който-живеем,-и-Истинският-Аз---СТАМАТ
1200.The-Real-World-in-which-we-live,-and-the-True-Self---stamat
1200.The-Real-World-in-which-we-live,-and-the-True-Self–stamat

 

Изследване Дванадесето:

Действителният Свят, в който живеем,

и Истинският Аз

 

 

Григорианският календар и Астро-теологията. Държавните и религиозни институции и религията „Съвременна наука“. Слънцепоклонничеството и открадването на древните Божества, езотеричните празници и окултните обичаи от институциалното Християнство. Действителният Свят – Империята на Трите Града. Поробените народи. Четирите Закона на Творецът-Творение. Чакри, нади и Енергии в Седемте тела на Човешкото същество. Храната – изворът на живота, здравето, щастието и дълголетието. Освобождаващо Трансцендентално Отключване на Истината.

 

 ***

„Малките момчета си играят с коли и самолети, големите момчета си купуват Държави и разиграват войни, а истинските мъже търсят Истината за Живота и Света.”
 
СТАМАТ
 
***
 


Григорианският календар и Астро-теологията

 
„Ако говориш Истината, не трябва да помниш нищо останало.“
 
Марк Твен
 
***
 
Нова година е. „Западната цивилизация“ празнува и едва ли някой си задава въпроса, по какво всъщност се определя началото на новата година! Рядко се срещат Човеци, знаещи за съществуването и на други „нови години“, освен по Григорианския календар, като например: Китайската 4715 година, започваща на 28-ми Януари, Еврейската 5777 година от Сътворението на Света, започнала на 3-ти Октомври или Ислямската 1439 година по Хиджра, която настъпва на 22-ри Септември. Споменатите дати не са постоянни, но се променят в зависимост от религиозните празници за дадената култура, които се отбелязват в съответствие с Лунните и Слънчевите цикли. В древните култури, всички религиозни празници, включително и началото на годината, са били свързани с цикличността на Природните явления. Така например, в Древноегипетския календар разлива на река Нил, настъпващ около Лятното Слънцестоене и съвпадащ с Хелиакалния изгрев на звездата Сириус, е бележил началото на новата година.
 

От тази гледна точка, много интересен е календарът на древните Българи, съставен от 4 тримесечия по 91 дни, който включвал и един „нулев“ ден. Той е описан в апокрифната „Книга на Енох“ и бил използван също от ЕСЕИТЕ – истинските древни Християни, както и от някои древни народи като Нахчите, предци на днешните Чеченци, и Ингушите – съседи на Велика България. В календара на древните Българи, 21-ви Декември бил последната Неделя на старата година. Най-късият ден в годината – 22-ри Декември, тоест зимното Слънцестоене, се чествал

Съдържанието е заключено!

За да прочетете по-нататък, моля, влезте в профила си!

Оставете коментар