Изследване Седмо: Християнството и Плоската Земя – СТАМАТ

0700.Християнството-и-Плоската-Земя---СТАМАТ
0700.Christianity-and-Flat-Earth---СТАМАТ
0700.Christianity-and-Flat-Earth–СТАМАТ
Изследване Седмо:

Християнството и Плоската Земя

 

Плоската Земя в Народната мъдрост. Сътворението в Библията. Библейски доказателства за Плоската Земя. Cui bono – В чия полза.

 

Ако по улиците на някой град в България направим анкета, съдържаща само два въпроса, първи: „Християнин ли сте?” и втори: „Вярвате ли, че Земята е кълбовидна?”, авторът е уверен, че за никого няма да бъде изненада, когато абсолютно всички отговорили утвърдително на първия въпрос, отговорят без да се замислят по същия начин и на втория. Днес, този резултат не е изненада. В съвремието, вероятно почти всички Българи, които считат себе си за Християни, тоест приемат Библията за Свещено писание, едновременно с това „вярват” и приемат теорията на кълбовидната Земя и този когнитивен дисонанс *[1], изглежда, не тревожи никого.

 

Плоската Земя в Народната мъдрост

 

Но дали така е било винаги? Така ли е било в миналото? И тук, авторът няма предвид преди 140 или 150 години, когато само неколцина Български Масони, изучили се в Масонските университети встранство, проповядвали безбожната, сиреч атеистична, алогична, сюрреалистична, абсурдно невротична и демонично-сатанинска идея за безспирно въртящата се около оста си с невъобразима постоянна скорост и шеметно стрелкаща се из „необятния космос” Земна топка. Не! Няма нужда да отиваме толкова далеч в миналото, за да докажем, че вътрешното убеждение на нашите предци и пазеното от хилядолетия древно знание и извечна мъдрост свидетелстват за нещо коренно различно. Нека се върнем само 40-50 години назад и да си спомним нашите баби и дядовци.

Съдържанието е заключено!

За да прочетете по-нататък, моля, влезте в профила си!

4 коментара
 1. teofil
  teofil
  27.11.2017 at 7:22

  "с помощта на Духовните си Учители," – тези думи не идват от Бог а от сатана и неговите демони учещи че земята е плоска. Истинското християнство се основава на принципите на Библията и всичко което е в противоречие с Библията произхожда от бащата на лъжата – дявола. Сам Исус Христос – Бог въплътил Себе Си в човешка плът за да ни изкупи от греховете ни казва в Евангелията: Матея 23:8 Но вие не се наричайте учители; защото един е вашият учител, Христос; а всинца вие братя сте.
  9 И никого на земята недейте нарича Отец ваш; защото един е ваший Отец, който е на небеса.
  10 Нито наставници се наричайте; защото един е вашият наставник, Христос
  Говорите също и за чакри и неща които се езотерични и окултни познания – на практика не християнско учение а сатанинско и демонично. В Библията не се говори за чакри, нито за прераждане нито че човек е съществувал преди да е заченат. Източника на езотериката както и теорията за плоската земя е самия сатана а не Бог. Говорите и пишете срещу масонските науки но именно от техния източник е и учението за плоската земя. Пожелавам ви да имате възможността да прелетите над южния полюс със самолет и сам да се убедите в лъжата на която сам си вярвате!

 2. Stamen Georgiev
  Stamen Georgiev
  27.11.2017 at 7:41

  Ето, този teofil, например, не стига що не е чел БИБЛИЯТА, която тук цитирам дословно, но с цялата си наглост нарича себе си "Християнин"! Тогава, поне да бе прочел изследването, което коментира, защото, ако го бе прочел, поне щеше да прочете и десетките БИБЛЕЙСКИ стихове, от общо над 120 стиха в БИБЛИЯТА,в които ясно, просто И АБСОЛЮТНО КАТЕГОРИЧНО СЕ ЗАЯВЯВА, ЧЕ ЗЕМЯТА Е ПЛОСКА и НЕПОДВИЖНА!!! Но, не! Този teofil не чете! Той само КОМЕНТИРА! Защото е ВЕЛИК КОМЕНТАТОР, но невежа читател! Аз никога, никъде не съм твърдял, че съм Християнин! Аз съм ТРАНСЦЕНДЕНТАЛЕН ЗЕТЕТИЧЕН ИЗСЛЕДОВАТЕЛ, както е написано и в този Блог, ако някой го прочете, разбира се!
  МИР и ЛЮБОВ!

  • СТАМАТ
   СТАМАТ
   25.06.2019 at 8:23

   Нашата Земя представлява плосък диск, чийто океани са обградени от Ледената стена на Антарктида. Плоската Земя е покрита и защитена от куполоподобен непробиваем енергиен екран, наречен Небесната Твърд, под който се намират траекториите на Небесните Светила. Слънцето се явява локално отражение на едно невъобразимо по-мощно Трансцендентно Светило, пребиваващо отвъд Небесната Твърд. Луната има ефирно полу-прозрачно естество, а звездите и планетите са невеществени електро-магнитни манифестации на етерно-вибрационните резонансни или хармонични трептения, създавани от Трансценденталните циклични еманации на Творецът-Творение!

Оставете коментар